Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023

Actionaid - ο 2Π στο Νηπιαγωγείο μας

 

Ποιος είναι ο μυστήριος κύριος 2Π; Μήπως είναι ο Πίτερ Παν, ο Βάσκο ντε Γκάμα, ή μήπως ο Ποπάυ, ο Ιούλιος Βερν ή ο Δον Κιχώτης; Και γιατί ταξιδεύει συνεχώς με αυτήν την περίεργη βαλίτσα;

θέλοντας κι εμείς  να απαντήσουμε στα παραπάνω ερωτήματα αλλά και να ανακαλύψουμε ένα σωρό άλλα πράγματα για τον κόσμο,  προσκαλέσαμε τον κύριο 2Π και στο δικό μας σχολείο! Και η χαρά μας ήταν μεγάλη όταν ένα πρωϊνό τον είδαμε στην πόρτα μας , κρατώντας την μεγάλη του βαλίτσα ,έτοιμος να μας γνωρίσει και να μας ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο !!!






Μέσα από τα video που μας έδειξε , έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να προσεγγίσουν την έννοια του Ενεργού Παγκόσμιου Πολίτη. Ο κύριος 2Π, μια κούκλα που ενσαρκώνει τον Παγκόσμιο Πολίτη και τα ταξίδια του, είναι η αφορμή να αναπτυχθούν οι δραστηριότητες και να “ξεκινήσει” και το δικό μας ταξίδι στον κόσμο. Χάρη σε εκείνον ευαισθητοποιηθήκαμε και συνειδητοποιήσαμε πόσο διαφορετική είναι η ζωή κάποιων παιδιών λίγα χιλιόμετρα μακριά από μας ! Μέσα από μια πληθώρα υλικού τα παιδιά ανακαλύπτουν τι συμβαίνει στο κόσμο και πώς αυτός λειτουργεί, δίνοντάς τους το ερέθισμα να προβληματιστούν για το ποιος είναι ο δικός τους ρόλος μέσα σε αυτόν.
















Ήταν η πρώτη φορά που ο 2Π επισκεπτόταν την Χαλάστρα κι έτσι αποφασίσαμε να τον ξεναγήσουμε πρώτα στην γειτονιά μας και μετά σε διάφορα σημεία του χωριού μας !!!!






















Μετά την ξενάγηση ένας υπνάκος είναι απαραίτητος !!!!





Ψάχνουμε και φτιάχνουμε την θέση του 2Π στον κόσμο !!!













                     Φτιάξαμε τον χάρτη της γειτονιάς μας !!!!!














Διαπιστώσαμε ότι είμαστε όλοι πολίτες της ίδιας παγκόσμιας πολυκατοικίας !!!!





Προσκαλέσαμε την γιαγιά Νίτσα στο Νηπιαγωγείο , για να μιλήσει στον καινούριο μας φίλο για τις συνθήκες ζωής στην Χαλάστρα τα παλιότερα χρόνια ! Την ευχαριστούμε πολύ για όλα αυτά που μας διηγήθηκε !!!





Αγαπημένε μας κύριε 2Π… τώρα πιστεύουμε το καταλάβαμε  καλά ότι Παγκόσμιος Πολίτης πάει να πει να με ενδιαφέρει ολόκληρη η Γη όση και η μικρή μου αυλή. Όσο νοιάζομαι για το σπίτι μου, να νοιάζομαι για την γειτονιά μου, για την πόλη μου και για την χώρα μου και για τον κόσμο όλο…

Σε ευχαριστούμε πολύ για <<ταξίδια>> που κάναμε μαζί και θα σε περιμένουμε να μας επισκεφθείς ξανά !!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου